Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nadváha a obezita dětí staršího školního věku
Šoukal, Jakub ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Fialová, Ludmila (oponent)
Název: Obezita dětí staršího školního věku Cíle: Hlavním cílem bylo porovnání stravovacích návyků dětí (dívek a chlapců) osmých a devátých tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v průběhu pobytu ve škole. Práce se zabývá rozborem vyhlášky č. 282/2016 Sb., která 20. 9. 2016 vstoupila v platnost (doprodej potravin je možný do 1. 1. 2017) a reguluje nabídku školních potravinových automatů. Metody: V práci byla použita explorativní metoda anketního šetření. Pro kvantifikaci získaných dat byl využit deskriptivní přístup. Pro analýzu získaných dat byly aplikovány metody komparace, logické, analýzy a indukce. Metoda analýzy byla využita pro rozbor jednotlivých skupin a metody indukce a logické při vyvozování obecnějších závěrů a pravidel. Metodou komparace byly srovnány všechny zkoumané skupiny. Byl vyhodnocován vliv potravinových automatů na stravovací návyky dětí. Výsledky: Bylo zjištěno, že 44 % dívek na víceletých gymnáziích využívá jídelní automaty, i když mají svačinu z domova. V ostatních skupinách využívá automaty pouze 8-14 % žáků. Z výsledků vyplynulo, že přibližně polovina žáků nevyužívá potravinové automaty ve školách vůbec, vyjma dívek na víceletých gymnáziích, kde je to pouze 5 %. Na závěr byla provedena analýza spokojenosti s nabídkou potravinových automatů. Pouze...
Nadváha a obezita dětí staršího školního věku
Šoukal, Jakub ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Fialová, Ludmila (oponent)
Název: Obezita dětí staršího školního věku Cíle: Hlavním cílem bylo porovnání stravovacích návyků dětí (dívek a chlapců) osmých a devátých tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v průběhu pobytu ve škole. Práce se zabývá rozborem vyhlášky č. 282/2016 Sb., která 20. 9. 2016 vstoupila v platnost (doprodej potravin je možný do 1. 1. 2017) a reguluje nabídku školních potravinových automatů. Metody: V práci byla použita explorativní metoda anketního šetření. Pro kvantifikaci získaných dat byl využit deskriptivní přístup. Pro analýzu získaných dat byly aplikovány metody komparace, logické, analýzy a indukce. Metoda analýzy byla využita pro rozbor jednotlivých skupin a metody indukce a logické při vyvozování obecnějších závěrů a pravidel. Metodou komparace byly srovnány všechny zkoumané skupiny. Byl vyhodnocován vliv potravinových automatů na stravovací návyky dětí. Výsledky: Bylo zjištěno, že 44 % dívek na víceletých gymnáziích využívá jídelní automaty, i když mají svačinu z domova. V ostatních skupinách využívá automaty pouze 8-14 % žáků. Z výsledků vyplynulo, že přibližně polovina žáků nevyužívá potravinové automaty ve školách vůbec, vyjma dívek na víceletých gymnáziích, kde je to pouze 5 %. Na závěr byla provedena analýza spokojenosti s nabídkou potravinových automatů. Pouze...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.